Can't add images !!!

Admin Requests, General Enquiries and Forum Issues
Post Reply
User avatar
ng.sa
Noobie
Posts: 4
Joined: Sun, 26 Sep 2021, 19:32

Can't add images !!!

Post by ng.sa »

G'Day Guys

I have tried to use your site before and had a few issues :(

Most recently I tried to add an image

If I type in

http://ozbats.net/ev-swap-bats.png to the browser

it works

But this 'code' doesn't

[ img ] http://ozbats.net/ev-swap-bats.png [ / img ]

Need to remove spaces from above

Image

TIA
User avatar
4Springs
Site Admin
Posts: 841
Joined: Thu, 23 Dec 2010, 01:14
Real Name: Christopher Walkden
Location: Selbourne, TAS

Re: Can't add images !!!

Post by 4Springs »

Hmm..
I'm not sure I understand your question, you have managed to upload an image here!
You may like to read this guide to posting images: viewtopic.php?f=20&t=5824
User avatar
brendon_m
Senior Member
Posts: 1021
Joined: Sat, 28 Oct 2017, 11:00
Real Name: Brendon McCarrol
Location: Perth, Western Australia

Re: Can't add images !!!

Post by brendon_m »

Probably not related but I saw the image when I first read the post, now it's gone....

Pretty sure that'll be a browser cache problem on my end, just thought I'd throw it out there in case it's relevant

Edit: @coulomb seems to have solved it. If I remove the s from https then the image reappears
Last edited by brendon_m on Mon, 28 Mar 2022, 18:49, edited 2 times in total.
User avatar
coulomb
Site Admin
Posts: 5339
Joined: Thu, 22 Jan 2009, 20:32
Real Name: Mike Van Emmerik
Location: Brisbane
Contact:

Re: Can't add images !!!

Post by coulomb »

ng.sa wrote: Mon, 28 Mar 2022, 17:47 If I type in

http://ozbats.net/ev-swap-bats.png to the browser

it works
But the browser complains that it's not secure, as it has a http not a https address (s for Secure http).
But this 'code' doesn't
[ img ] http://ozbats.net/ev-swap-bats.png [ / img ]
I agree it should work. Maybe when we get our forum software updated.

In the meantime, I think we'll have to upload such insecure images as attachments, rather than referencing them with the img tag. You might have to resize it to get it under our forum's image attachment size limit (from memory, about 2 MB), or save it as JPEG, which compresses much better. PNG is a lossless format.

Sorry for the hassle.
MG ZS EV 2021 April 2021.
Nissan Leaf 2012 with new battery May 2019.
5650 W solar, 2xPIP-4048MS inverters, 16 kWh battery.
1.4 kW solar with 1.2 kW Latronics inverter and FIT.
Patching PIP-4048/5048 inverter-chargers.
User avatar
4Springs
Site Admin
Posts: 841
Joined: Thu, 23 Dec 2010, 01:14
Real Name: Christopher Walkden
Location: Selbourne, TAS

Re: Can't add images !!!

Post by 4Springs »

brendon_m wrote: Mon, 28 Mar 2022, 18:13 Probably not related but I saw the image when I first read the post, now it's gone....
Oh, I see. It is now gone for me too! When I first read the post the image was there, underneath the text stating that it didn't work. Now there is just the text 'Image'.
Post Reply